Windows 10 Pro Key Windows 10 Home Key irminsol

раздел

Пластична, реконструктивна и естетична хирургия

С лекарите, които работят в Група болници „Медикал Парк“, сме на Вашите услуги и в областта на пластичната, реконструктивна и естетична хирургия.

Лифтинг на лице

Другото наименование на лифтинга на лице е Rhytidectomy. С операцията се коригира отпуснатостта на кожата на лицето и шията, и се премахват мазнините под челюстта, ако има такива. Стяга се фасцията под кожата.

Подходящи за операция за лифтинг на лице са пациенти, при които кожата на лицето и шията е започнала да се отпуска, но не е загубила изцяло еластичността си и нямат други здравословни проблеми.

Обикновено тази операция се прилага на мъже и жени над 40-годишна възраст. Към операцията за лифтинг на лице, с цел лицето да изглежда по-красиво и по-младо, могат да се добавят и естетична операция на носа и клепачите, лифтинг на челото или операция за повдигане на веждите. За тънките бръчки могат да се инжектират запълващи вещества (мазнини, хиалуронова киселина и др.) или да се направи пилинг (механичен, химически, лазерен).

Какво е липосукция?

Липосукцията, т.е. отстраняването на мазнини, се превърна в един от термините, за които се сещаме най-често, когато става дума за естетична хирургия. Дори последното проучване, проведено в Америка показва, че липосукцията заема челно място в естетичната хирургия, без да се прави разлика мъже – жени. От 80-те години до днес – години, белязани от консумация на полуфабрикати, живот без движение и стрес – наднорменото тегло ни създава доста проблеми. Липосукцията е едно от решенията за хора, които не успяват да решат проблема със здравословно хранене и упражнения, но държат на външния си вид.

Естетическа операция на нос

Естетическата операция на нос обикновено продължава един-два часа. По време на такава операция кожата, костта и гърбът на хрущяла на носа се отделят един от друг. Процедурата по ново оформяне на нос е различна в зависимост от наличния проблем и от техниката, която използва хирургът. В края на естетичната операция кожата се поставя върху новообразувания гръб на носа. След приключване на операцията се поставя гипс с цел да се подпомогне запазването на новия вид на носа. За стабилизиране на септума, който разделя двете ноздри, могат да се поставят тампони или пластмасови пластини.